Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi | Korang pernah dengar mengenai Tasneem Naturel Baby Balm ni tak? Kalau tanya YY, sejujurnya YY baru pertama kali dengar mengenai balm ni. Tak pernah tahu kewujudan balm jenama ini sehinggalah ada seorang kawan memperkenalkannya kepada YY. Mungkin dia kesian pada YY yang mengalami masalah batuk berterusan walau sudah mencuba pelbagai petua. Nak ambil sebarang ubat-ubatan, terasa bimbang pula terutama YY sekarang sudah berada di trimester terakhir kehamilan.

YY difahamkan bahawa Tasneem Naturel Baby Balm ini diasaskan dari bahan semulajadi dan 100% menggunakan pati minyak Essential Oil yang asli. Ia juga bebas dari bahan-bahan seperti Paraben atau Sodium Lauryl Sulfate (SLS) yang menyebabkan keradangan pada kulit bayi. Dengar cerita, faktor-faktor ini yang menyebabkan Tasneem Naturel Baby Balm ini "laku keras" di pasaran dan ia merupakan pilihan ramai ibu bapa yang prihatin terhadap kesihatan anak masing-masing.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Tasneem Naturel Baby Balm

Masa YY diperkenalkan dengan Tasneem Naturel Baby Balm ni, YY mati-mati ingat ianya hanya sesuai untuk bayi sahaja. Mungkin disebabkan nama produk itu. Rupa-rupanya YY silap dek nom weh! Balm ini sebenarnya sesuai untuk semua peringkat umur, baik dari bayi sehinggalah kepada orang dewasa. Ceritanya, alang-alang dah berada di penghujung kehamilan, YY terus dapatkan kesemua keempat jenis Tasneem Naturel Baby Balm iaitu Tasneem Naturel Cough Flu Rub, Tasneem Naturel Calm Time, dan Tasneem Naturel Tummy Time. Senang bila dah ada baby nanti.

Tapi buat masa sekarang, tumpuan YY lebih terarah kepada Tasneem Naturel Cough Flu Rub sebab ia dikhabarkan mampu mengurangkan dan melegakan batuk. Kalau korang nak tahu, sebelum tu YY dah batuk hampir dua minggu. Bermacam petua YY dah cuba dan amalkan, tapi satu pun tak menampakkan hasil. So YY cuba sapukan Tasneem Naturel Cough Flu Rub ni pada bahagian kerongkong, dada dan tulang belakang. Setiap malam YY sapukan balm ni sebelum tidur. Kadang kalau batuk teruk sangat pun, YY terus pakai. Lagipun dia punya packaging handy aje dan quite cute.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Tasneem Naturel Cough Flu Rub

Guess what? Batuk YY semakin berkurangan! YY suka hati bukan main korang tahu! Yelah sebelum ni rasa sangat tak selesa. Dah lah dengan perut yang memboyot, batuk lagi, memang azab jugalah YY nak face keadaan tu setiap hari. Yang kelakarnya, benda pertama YY cari lepas batuk berkurangan adalah air batu! Haha! Disebabkan batuk ni , lama juga YY pantang minum air batu tau. So bila dah okay aje, memang dibalun cukup-cukup! Kononnya melepaskan keinginan. Haha!

Selain membantu mengurangkan batuk, Tasneem Naturel Cough Flu Rub ni juga membantu mengurangkan selesema, mencairkan kahak, melegakan asthma, dan juga mampu mengurangkan suhu ketika demam. Cara penggunaan dia sama macam yang YY ceritakan tadi. Kalau pada baby, tambahkan sapuan di bahagian tapak kaki. Bahan yang digunakan untuk memastikan kemujaraban Tasneem Naturel Cough Flu Rub ni adalah lemon, sweet orange, eucalyptus, cypress dan tea tree.

YY dah cuba, dan YY sangat berpuas hati dengan hasilnya.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Tasneem Naturel Calm Time

Selain dari Tasneem Naturel Cough Flu Rub, korang juga boleh pertimbangkan untuk mendapatkan Tasneem Naturel Calm Time yang membantu menstabilkan emosi bayi mahupun orang dewasa. Apabila disapu pada anak, ia akan merehatkan saraf anak yang menegang akibat tantrum atau yang sewaktu dengannya. YY cuba sapukan pada anak dara YY, Aisyah sebab dia ni jenis havoc punya manusia. Haha! Tak lama lepas YY sapukan Tasneem Naturel Calm Time pada Aisyah, terus dia tidur. Lena pula tu.

Tasneem Naturel Calm Time ni membantu memberikan keselesaan kepada bayi dan orang dewasa, ia juga membantu mengurangkan keletihan dan tekanan selain membantu untuk rasa lebih tenang. Cara penggunaan Tasneem Naturel Calm Time ni adalah dengan menyapu ia di bahagian tulang belakang, tapak kaki, nadi di bahagian belakang telinga, serta pergelangan tangan. Bahan yang digunakan untuk menghasilkan Tasneem Naturel Calm Time ni adalah lavender, naval orange, tangerine, geranium, marjoram, frankinsense, bergamot dan chamomile.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Tasneem Naturel Sleep Time

Tasneem Naturel Sleep Time ni pula membantu memperbaiki hormon tidur korang mahupun anak korang. Minyak pati cedar yang digunakan sebagai bahan utama untuk balm ini dikatakan mampu mengimbangkan hormon tidur dan jaga. Selain cedar, Tasneem Naturel Sleep Time juga mengandungi vetiyer, roman chamomile, sweet orange, marjoram, targerine fruit fermet dan ylang ylang. Tasneem Naturel Sleep Time ni membantu anak korang mudah tidur lena, membaiki kualiti tidur sekaligus membantu mereka bangun pagi dalam mood yang ceria.

Cara penggunaan pun mudah. Korang hanya perlu sapukan Tasneem Naturel Sleep Time ni di bahagian tulang belakang, tapak kaki, nadi di bahagian belakang telinga, serta di pergelangan tangan.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Tasneem Naturel Tummy Time

Last but not least adalah Tasneem Naturel Tummy Time yang bertindak sebagai kit kecemasan terutama dalam menangani masalah anak kembung perut, sakit perut, dan cirit birit. Budak kebiasaannya kalau kena sakit perut memang mudah bising. Kalau kita yang dewasa kena pun rasa sangat tak selesa. Dengan Tasneem Naturel Tummy Time ini, ia membantu membuang angin dalam perut dan melegakan perut yang sebu dan kembung. Nak pakai pun mudah. Hanya perlu sapu di bahagian perut dan juga tapak kaki. Insya Allah masalah kembung perut tu akan dapat di atasi.

Bahan yang digunakan untuk menghasilkan Tasneem Naturel Tummy Time ni adalah fennel, ginger, wild mint, tangerine, patchouli, lemongrass, anise, dan juniper.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Setiap botol balm mempunyai kelebihan dan keunikkan tersendiri

So berdasarkan review yang YY ceritakan ni, korang boleh nampak sendiri yang setiap botol Tasneem Naturel Baby Balm ni mempunyai kelebihan dan keunikkan yang tersendiri. YY strongly recommend untuk setiap rumah mempunyai at least sebotol balm ni. Sejujurnya YY rasa memang sangat worth beli untuk korang beli balm ni. Harga untuk setiap botol Tasneem Naturel Baby Balm ni yang bersaiz 18gm adalah RM49. Packaging dia pun comel aje. Sangat mudah untuk dibawa ke mana-mana sebab balm ni boleh dimasukkan ke dalam handbag. Anytime boleh digunakan bila perlu.

Hari tu masa batuk teruk, memang YY pastikan Tasneem Naturel Cough Flu Rub sentiasa ada dalam handbag sebelum YY pergi kerja. Asal batuk aje, YY terus sapu.

Tasneem Naturel Baby Balm Berasaskan Bahan Semulajadi
Cubalah Tasneem Naturel Baby Balm hari ini

Amacam? Tertarik dengan review yang YY kongsikan? Berminat nak beli Tasneem Naturel Baby Balm? Korang boleh walk in terus ke alamat berikut atau boleh juga menghubungi nombor telefon yang tertera untuk menempah.

TASNEEM NATUREL NETWORK 
15-1, Jalan Putra Kajang, 
Taman Putra Kajang, 
43000 Kajang, Selangor 

Order: +6011-2096 4665 
Daftar Agen dan Stokis: +6010-845 3469

Kalau rasa apa yang YY kongsikan ini tak cukup, korang boleh layari laman sesawang berikut untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Tasneem Naturel Baby Balm.

Facebook:

Instagram:

Laman sesawang rasmi:

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan | YY rasa semua pembaca blog Diari Seorang Mama sedia maklum yang jenama Enchanteur, pakar wangian dari Perancis, sering berusaha mencipta inovasi pada setiap barisan produk wangian mereka agar ianya sesuai digunakan dengan gaya hidup masa kini. Lebih-lebih lagi majoriti wanita gemar membawa wangian seperti Eau De Toilette (EDT) atau semburan wangian badan ke mana sahaja mereka pergi untuk merapikan semula wangian diri. Even YY pun termausk dalam golongan tu. Huhu!

Menyedari hakikat itu, Enchanteur memperkenalkan wangian terbaharu yang mesra beg tangan iaitu Enchanteur Paris Petite Parfum. Wangian dalam bentuk bebuli ini boleh didapati dalam saiz 9ml. Ia cukup kecil dan mudah dibawa ke mana sahaja.

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Rangkaian wangian Enchanteur Paris Petite Parfum

Rangkaian wangian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Enchanteur kemudiannya menterjemahkan personafikasi keempat-empat gadis ini pada pek pembungkusan yang menarik dengan empat variasi wangian. Antaranya dua aroma paling laris dari rangkaian Enchanteur Paris, iaitu Belle Amour dan Adore; serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.

Apa yang YY rasa menarik mengenai wangian Enchanteur Paris Petite Parfum ini adalah ianya dirumus khas tanpa alkohol. Maknanya pengguna beragama Islam seperti YY tak perlu rasa was-was kerana ianya sesuai dibawa ketika sembahyang tanpa perlu mencuci wangian tersebut. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak Enchanteur Paris Petite Parfum ini membolehkan aromanya tahan lebih lama.

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Anak dara YY cukup suka dengan wangian Enchanteur ni

Seperti yang korang sedia maklum, Enchanteur Paris Petite Parfum ini direka dengan aplikasi bebuli membolehkan pengaplikasian menjadi lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah ini secara tak langsung dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum, korang akan sentiasa bersedia untuk mencipta saat penuh sensasi, di mana sahaja! Pembungkusan yang berbentuk kompak ini, cukup kecil untuk dimuatkan di dalam beg tangan korang kerana ianya sememangnya direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu. Rekaannya juga mesra pesawat dan mudah dimuatkan di dalam beg kosmetik atau bagasi bimbit. Kini, kita sebagai wanita boleh membawa pelbagai wangian di dalam beg tangan tanpa perlu bimbang tentang lebihan ruang atau muatan. I like!

Rangkaian ini Enchanteur Paris Petite Parfum ini membolehkan para wanita meneroka kreativiti yang sememangnya ada pada diri mereka! Awesome bukan?

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Saiz yang kecil membolehkan ianya dibawa ke mana sahaja.

Antara empat wangian baharu Enchanteur Paris Petite Parfum adalah

Jolie (Lovely) –  Merupakan kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear yang amat sesuai dengan personaliti wanita yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan, atau insan instimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan ‘mood’ tenang ketika bersama teman mahupun pasangan.

Cheri (Darling) – Wangian ini sesuai untuk korang yang berhati muda remaja. Ia mempunyai bauan yang enak dan manis untuk memastikan korang tersenyum sepanjang hari. Aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat ini mampu menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang di sekeliling.

Belle Amour (Beautiful Love) – Ciptaan dari aroma yang menawan hasil campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris ini amat sesuai dengan korang yang berpersonaliti romantis dan menawan. Daripada empat yang tersenarai, YY cukup suka dengan wangian yang ini.

Adore (Adorable) – Haruman ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Ia mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan korang sukakan gaya elegan, anggun dan manis. Bau wangian yang ni pun, best juga.

Wangian Terbaru Enchanteur Paris Petite Parfum Mesra Beg Tangan
Walau saiznya kecil, tapi haruman wangian dia sangat memukau!

ENCHANTEUR adalah rangkaian wangian dan produk penjagaan badan berasaskan wangian berkualiti, mengikut peredaran masa yang berinspirasikan keunggulan haruman Perancis. Wangian ENCHANTEUR direka dengan unik untuk menghidupkan detik-detik romantis harian di setiap perjalanan percintaan seseorang wanita.

Penggunaan Enchanteur Paris Petite Parfum adalah cukup mudah. Korang hanya perlu aplikasikan wangian ini ke nadi pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Apa yang buat ianya bertambah menarik adalah harga dia yang affordable.

Rangkaian wangian Enchanteur Paris Petite Parfum ini boleh dimiliki pada harga RM9.90 untuk Semenanjung Malaysia dan RM10.40 bagi Sabah dan Sarawak. Korang boleh dapatkan rangkaian wangian Enchanteur Paris Petite Parfum ini di Watsons, Guadian, AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara. Kalau korang nak mengetahui maklumat lanjut mengenai Enchanteur ni, korang boleh layari laman sesawang berikut




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...